Moderator:
Lena Smidfelt-Rosqvist
Lena är forskningschef och expert på kombinationen av hållbar utveckling och transportsystem. Hon har lett och medverkat i en mängd forskning och uppdrag om transportsystem, hållbar utveckling och utvärderingsmetoder och är ofta inbjuden till expertpaneler samt som skribent och föreläsare.

Talare under dagen, i bokstavsordning:
Frank Alofs, CEO ALD Automotive Sverige
Frank har under hela sin yrkesverksamma tid arbetat i leasingbranschen, varav de senaste sju inom ALD-organisationen. VD för ALD Automotive Sverige sedan april 2019.

Svante Axelsson, Fossilfritt Sverige
Svante är nationell samordnare för Fossilfritt Sverige. Tidigare var han generalsekreterare för Naturskyddsföreningen, en post han hade i 16 år.

Jan-Erik Berggren, Motorjournalist Expressen
Jan-Erik är motorjournalist på Expressen och medlem i Årets bil-juryn, där 58 biljournalister årligen testar nya bilar och utser en vinnare.

Maria Börjeson, Professor KTH, Transportforskare VTI
Maria forskar om transportekonomi, transportpolicy och transportmodeller för alla trafikslag på Statens väg- och transportforskningsinstitut. Hon var ansvarig för den nationella studien om resenärernas värdering av restid och restidsosäkerhet samt expert i utformning och utvärderingen av trängselskatter Göteborg och höjningen i Stockholm. 

Johan Carlbom, Sales NF Fleet
Med närmare 25 år inom bilfinansiering tillsammans med ett genuint motorintresse är Johan en trygg del i NF Fleets säljavdelning.

Thomas Dovsäter, Trading Manager ALD Carmarket
Thomas ansvarar för andrahandsförsäljningen av våra återlämnade leasingbilar. Genom ALD Carmarkets auktionsplattform når Thomas ut till över 30 000 bilåterförsäljare i över 24 europeiska länder.

David Jansson, Sales Manager SME ALD Automotive
David har varit i bilbranschen sedan 2006 och har tidigare erfarenhet av produktutveckling och internationell försäljning. I sin roll hos ALD Automotive arbetar han på hög nivå mot mindre bilflottor och med utveckling av digitala kundverktyg.

Johanna Lakso, VD Powercircle
Johanna är civilingenjör i teknisk fysik med en master i energisystem. Hon har arbetat fem år med utvecklingen av förnybar energi och har goda kunskaper om elsystemet från sin tid på Svenska Kraftnät. 

Tommy Letzén, VD MRF
Tommy är VD för bilhandels- och bilverkstadsorganisationen Motorbranschens Riksförbund, MRF. Han har en gedigen bakgrund inom bil- och servicemarknaden och har haft flertalet arbetsledande befattningar i branschen.

Jimmy Lövgren, Leasing Consultant ALD Automotive
Jimmy har flera års erfarenhet från leasingbranschen i ryggen och är idag ensam produktägare och framtagare av ALD Automotives personalbilsupplägg. 

Richard Stenman, Sales Manager NF Fleet
Richard besitter en bred bakgrund från sina 14 år i branschen där han har arbetat med stora som små kunder och prospects både på internationell och lokal nivå.

Dennis Örnell, Leasing Consultant ALD Automotive
Dennis har arbetat med billeasing sedan 2010 och är i sin roll som leasingrådgivare alltid uppdaterad på vad marknaden har att erbjuda och det kunder efterfrågar. Det Dennis inte vet om leasing är inte värt att veta.