Välkommen till ett heldagsseminarium torsdag, 2 april
Under dagen blandar vi praktisk och framåtblickande information i våra seminarier för att hjälpa dig som vagnparksansvarig till en hållbar mobilitet i företaget. Under samtliga seminarier finns det möjlighet för dig att ställa frågor och få svar direkt från våra experter på scen, dessutom kommer våra interna talare finnas tillgänliga i pauserna för ytterligare diskussion.

Ämnen för dagen 

Svenska marknaden och vår närmsta framtid
ALD Automotives VD Frank Alofs talar om vår plats på den svenska marknaden.

Mobility from a macro perspective
Representant från ALD International presenterar hur marknaden ser ut globalt och vilka trender som pågår.

Drivlinor – är elbilar enda vägen?
Johan Carlbom, Sales Manager NF Fleet, talar om de olika drivlinorna och dess för- och nackdelar. Elbilen är sedan många år det hetaste ämnet i leasingbranschen, men är det enda alternativet för er vagnpark?

En komplett laddlösning
Vår nya leverantör presenterar sin kompletta laddlösning med möjlighet för hemmaladdning, företagsladdning och tillgång till ett globalt laddnätverk ute på vägarna.

Laddinfrastruktur – räcker elen?
VD för PowerCircle, Johanna Lakso, talar om vikten av att  satsa på laddinfrastruktur både hemma och längs vägar. För att fler ska ta steget från bensin och diesel till eldrivna fordon behövs fortsatta satsningar på laddinfrastruktur.

Batterirevolutionen – räckvidd & råd
Motorjournalist Jan-Erik Berggren talar om det stora skifte vi står inför i övergången till eldrivna bilflottor. Vilka nyheter kan du som beslutsfattare förlita dig på – och hur ser egentligen batteriers påverkan ut från hela bilens livscykeln sett?

Tjänstebilsutmaningen
Svante Axelsson talar om Fossilfritt Sveriges senaste utmaning gentemot organisationer att enbart leasa elbilar, laddhybrider eller biogasbilar som tjänstebilar eller förmånsbilar. 

Elbil i vardagen
ALD Automotives leasingrådgivare Dennis Örnell talar om hur en elbil fungerar i praktiken. Är räckviddsångesten fortfarande en bidragande faktor att tveka till ett annars bekvämt och bekymmersfritt bilägande?

Bilpolicy 2020
Richard Stenman presenterar hur vi hjälper er genom att skräddarsy avtal och en bilpolicy anpassad för just er och era önskemål oavsett om ni har en flotta med enstaka eller hundratals förare.

Forskning & Fakta om vår framtida mobilitet
Maria Börjesson, Forskare från VTI & professor på KTH, har prisats för att hon vågar lyfta fram bilens roll i samhället och förtydliga varför bilen och mobiliteten är viktig. Maria talar om den fria mobilitetens framtid och varför Sverige stannar utan bilen. 

Svenska marknaden 
Bilbranschen står inför de största förändringarna på decennier och i denna nya tid förutspås motorbranschens digitalisering med ny teknik, uppkopplade och autonoma fordon med mera. Tommy Letzén, VD för Motorbranschens Riksförbund, talar om den svenska bilmarknaden.

Personalbil – bli en mer attraktiv arbetsgivare 
ALD Automotives Jimmy Lövgren talar om personalbilen som produkt som erbjuder arbetstagare tillgång till en attraktiv förmån, som dessutom är kostnadsfri för företaget. En enkel, flexibel och förmånlig produkt!

Livet innan & efter leasing
Thomas Dovsäter, Trading Manager på ALD Carmarket, talar om vår andrahandsförsäljning på återlämnade leasingbilar. Genom kontakten med återförsäljare i hela Europa kan vi säkerställa att vi alltid sätter korrekta restvärden.  

David Jansson, Sales Manager SME, talar om en av våra senaste produkter Second Life Lease där vi leasar om återlämnade bilar. Fördelen med återlease är bland annat att du som kund kan få ett korttidskontrakt med kort varsel.