Under Sustainable Mobility fick våra besökare möjlighet att träffa och lyssna på flera experter inom mobilitet och hållbarhet. Här ser du vilka dessa var samt får också tillgång till deras presentationer och filmade framträdanden.

Mattias Bergman, VD BIL Sweden
BIL Sweden är den svenska branschorganisationen för tillverkare och importörer av personbilar, lastbilar och bussar. För BIL Sweden är bilen en självklar del av det hållbara samhället där klimat, miljö, säkerhet, mobilitet, utveckling och tillväxt står i centrum.

Ladda ned Mattias presentation

Se Mattias framträdande

Andreas Bruzelius,  Key Account Manager eMobility E.ON
Andreas arbetar med laddlösningar på E.ON och vet vad svenska företag och familjer behöver och kräver. När vi andra undrar om hur den optimala laddinfrastrukturen ser ut och vilka typer av laddplatser som behövs har Andreas en lösning.

Ladda ned Andreas presentation

Se Andreas framträdande

Kristian Elvefors, VD Volvo Car Sverige
Kristian har genom sin yrkesverksamma period hunnit skaffa sig en bred erfarenhet av bilindustrin och har ett stort affärskunnande. Han är utbildad civilekonom och har tidigare bland annat varit ansvarig för affärsutveckling på Hertz, VD på Sunfleet och drivit konsultbolag inom strategi och affärsutveckling.

Ladda ned Kristians presentation

Se Kristians framträdande

Sten Forsberg, chef Volkswagen Personbilar Sverige
Sten är civilekonomen med hela yrkeslivet inom bilbranschen. Efter att de senaste drygt tio åren ha basat över Volkswagens personbilar vet han både vad som efterfrågas och vad som kan erbjudas samt hur dessa bäst förenas.

Ladda ned Stens presentation

Se Stens framträdande

Karin Olander, fordonsreporter Dagens Industri
Karin är den välrenommerade fordonsreportern som varit en tung röst inom motormedia de senaste tjugo åren. Hon nämner själv att hon är mycket intresserad av framtidens bilar, med bland annat självkörande bilar och framtidens olika drivmedel.

Ladda ned Karins presentation

Se Karins framträdande

Stéphane Renie, Head of Corporate Social Responsibility, ALD Automotive International
Med en gedigen bakgrund inom bilbranschen har Stéphane en bred erfarenhet och övergripande förståelse för vad vår industri påverkar och kan påverka. Som Head of CSR skapar och stärker Stéphane ALD Automotives strategier för att främja en hållbar och långsiktig tillväxt för såväl människan, miljön och företaget.

Ladda ned Stéphanes presentation

Se Stéphanes framträdande

Mikael Stjerna, reporter med tjänstebilsfokus, Teknikens Värld
Mikael Stjerna är den prisbelönte motorjournalisten som de senaste 30 åren bevakat det mesta inom mobilitet. Med sin lättsamma framtoning och expertis inom bilar och bilism vet Mikael exakt vad du ska tänka på när det är dags för bilköp och hur komplexa funktioner förklaras enkelt.

Ladda ned Mikaels presentation

Se Mikaels framträdande

Eva Sunnerstedt, Enhetschef Miljöförvaltningen, Stockholms Stad
Enhetschef på Miljöförvaltningen och den medarbetare på enheten som har längst erfarenhet av miljöbilar. Eva håller i Stockholm Stads elbilssatsningar och är expert på teknikupphandlingar samt en ofta anlitad talare.

Ladda ned Evas presentation

Se Evas framträdande

Fredrik Svensson,  Ansvarig Vägtransporter, fordonsgas & vätgas, Energigas Sverige
Energigas Sverige är branschorganisationen för aktörer inom biogas, fordonsgas, gasol, naturgas och vätgas. Gas kan vara det absolut renaste drivmedelsalternativet, men representerar ändå en relativt liten del av den totala drivmedelsmixen. Inom gaskategorin finns det också många olika sorter som alla lämpar sig för olika områden. Detta kan Fredrik allt om.

Ladda ned Fredriks presentation

Se Fredriks framträdande

Ebba Tamm, Produkt- och mijöspecialist, SPBI
Ebba har utöver sin civilingenjörsexamen i kemiteknik ett långt förflutet inom drivmedelsbranschen. På SPBI arbetar Ebba med produkttekniska, miljö- och lagstiftningsfrågor kring biodrivmedel och petroleumprodukter, både på nationell och EU-nivå. Att bedöma effekter av en ny lagstiftning och vad de skulle betyda vid genomförande utgör en stor del av hennes arbete, men hon intresseras även av teknikutveckling inom biodrivmedel och fordonsindustrin.

Ladda ned Ebbas presentation

Se Ebbas framträdande

Stefan Tokics, Pricing Manager, ALD Automotive Sverige
Stefan har arbetat på ALD Automotive i över 15 år och kan allt om vilka faktorer som påverkar ett fordons prissättning och värdeutveckling. I takt med att tekniker utvecklas, bilpolicys utmanas och nya skatte- och mätsystem lanseras har Stefan full koll på hur dessa samspelar för att kunna göra en korrekt prissättning på nya bilmodeller som håller över tid.

Ladda ned Stefans presentation

Se Stefans framträdande

Johan Åberg, Sales Manager, ALD Automotive Sverige
Johan har en gedigen bakgrund inom bilbranschen och är lika analytiskt lagd som han är mån om att varje kund ska ha rätt fordonsflotta utifrån deras behov och förutsättningar – med fokus på rätt drivlina och till rätt pris.

Ladda ned Johans presentation

Se Johans framträdande

Moderator för dagen var Olle Axenborg